SALE ADIDAS TENNIS HU HOLLI PW gul RYNNING VITT DA9617 SZ 8 -14 ny

CE presenterar en omdesignad webbsida

TORY BURCH Ivory Pebble läder guld T Logo Peep Toe träen Wedge Heel skor 8 M

Här på CE är vi väldigt glada över att meddela lanseringen av vår nya omdesignade webbsida som går online idag och återfinns på den nya adressen www.ce.se. Hemsidan har klara färger och prydlig design och presenterar även vår nya logotyp samt en övergång från färgen rött till blått. Några av målsättningarna med den nya webbsidan är att göra det snabbare och enklare att navigera samt att göra sidan lättare att använda.

I egenskap av en ledande aktör inom översättningsbranschen, var det ...

Läs mer →
0
Jord Vintage läder Side Zip Ankle stövlar Jordan Dark grå 11W ny A294459

Vad händer hos CE?

UNNGLA KVINNORS FLYGBALETTER MED STRA GRÖN

Vi har haft ett mycket hektiskt år så långt och har planerat att strömlinjeforma våra administrationsprocedurer under året. Du är förmodligen inte intresserad av ALLA detaljer, men vår leverantördatabas kunder inte samarbeta med vår programvara och vi var tvungna att utföra en hel del manuellt inmatningsarbete. I samarbete med en lokal IT-expert, fick vi till slut fram ny programvara och håller för närvarande på att integrera allt vi behöver. Det kommer verkligen att göra vårt administrativa arbete snabbare och enklare.

Men ...

Läs mer →
Kvinnor Stiletto High klackar Ankle stövlar Pointy Toe Floral Side Zip Casual skor

Månadens översättningsmiss

Nv2316 kvinnor Pump the Seller kvinna Fuchsia

Ingen trodde att den svenska möbeljätten IKEA kunde göra någonting fel… tills de lanserade arbetsbänken ”Fartfull”. Det var kanske inte världens bästa idé, om man riktar sig till en engelsktalande kundkrets. Det var ingen överraskning att ”Fartfull” försvann snabbt från hyllorna… Dock verkar det som att företaget har lärt sig av sina misstag och har numera investerat i lite mera noggranna kontroller av sina produktnamn i Thailand.

Läs mer →
0

Hur väljer man ett översättningsföretag?

Det kan vara svårt att välja vem man bör använda för översättningar. En sak man kan titta efter är den europeiska standarden ISO 17100. Denna standard täcker alla viktiga områden som styr service och kvalitet. Standarden infördes 2006 och kan ge dig en hjälpande hand när det gäller att utvärdera din översättningsleverantör.

Här på CE anser vi att standarden ger kunderna tillgång till objektiva bedömningskriterier som tidigare saknades inom översättningsbranschen. Om du är intresserad av ytterligare information om ...

Läs mer →
0
Fittflop kvinnor Cha Open Toe Sandals lila (Dusty lilac) 8 Storbritannien

Affärsspråket – hur flytande talar du det?

Främmande språk och affärskulturer kan orsaka stora problem för brittiska exportörer, ändå är det förvånansvärt få företag som anställer egna lingvister, eller anlitar professionella språkföretag, och många har inget system för att hantera kommersiella frågor på främmande språk. Naturligtvis hävdar många brittiska exportörer att de flesta affärerna sker på engelska i vilket fall som helst.

Dock kan en sådan framförhållning till internationell handel kosta mer än de tror med tanke på den globala marknaden. För idag gör ...

Luxury PRADA SAFFIANO PUMPS skor 1i221f röd ny ny 39,5 UK 6
ny Django och Juliette Matilde kvinnor skor Sandals Heeled

Att börja som frilansöversättare

Bakgrund

Jag började som Geox d Felicity g damskor fotstövlar svarta d94g1g00043c999 på grund av en rad lyckosamma händelser. Efter att ha läst franska i skolan sedan sjunde klass, läste jag utomlands vid Universitetet i Grenoble i Frankrike under mina tidiga år på college. Där rekommenderade en professor mig för ett deltidsjobb som traineeöversättare vid universitetets forskarutbildningsavdelning. Detta resulterade i ett arbete på en lärobok om internationell marknadsföring som senare utgavs av Prentice-Hall. Väl tillbaka i USA undervisade jag i franska på high school under 8 ...

Läs mer →
Clarks kvinna, Adorn, lugn, ostrukturerad, tillfällig, velcro, öppna tåsandaler.

Att översätta receptböcker och menyer

Att översätta recept och menyer verkar till en början vara en enkel uppgift, men det är bara det första intrycket man får. En meny ser ut som en enkel matlista, och kokboken ses som en receptlista med lite ingredienser och enkla instruktioner. Detta är verkligen vilseledande! Vi har översatt kokböcker och menyer under många år och ser det fortfarande som en utmaning.

En maträtt på en meny måste informera gästen om dess innehåll och även låta aptitretande. Det är ...

Läs mer →
Jimmy Choo Tamsyn Crystal Buckle Satin Sandals Auth VALENTINO GARAVANI Rockhingst gul kvinnor Sandals _35.5 (US \5)
RARE herr Nike Jordan Shine Ltd Edition 500 Worldbred 689480 105 - vit Vac

En hyllning till språklig mångfald

Den mänskliga förutsättningen

Vår planet har över sex miljarder människor som talar mellan 6000 och 7000 olika språk. Några få språk talas av hundra miljoner människor, såsom Columbia Taranto Sandals Storlek Extra stor bspringaaa BM 1003 -200 stor eller Vaneli Eulia Genuine Calf Hair Wedge Sandal NIB, men de flesta talas endast av några tusen eller bara en handfull människor. Faktum är att 96 % av världens språk talas av bara 4 % av alla människor.

Européer tycker ofta att de har ett avsevärt stort antal språk, speciellt om man jämför med Nordamerika och ...

Skoskor för kvinnor Rebecca minkoff rmmilt 01 varför michell nappa vit låg ny
Pour La Victoire - Angelie Patent Platform Peepto Jimmy Choo Storlek 10.5 Criscross Vamp Nude Tan Strappy läder Platform Sandaler
Badgley Mishka kvinnor Flat Sandals blå Storlek 7 US 38 EU

En osynlig ”förrädare”

Ett välkänt italienskt ordspråk förkunnar ”traduttore, traditore” – ”översättare, förrädare”, vilket inbegriper att denna lömska typ är oförmögen att vara trogen originaltexten. För de flesta människor är TEVA KVINNOR FOXY TALL bspringaaa VATTENPROOF BOOT US 9.5 EU 40.5 UK 7.5 - NIB ett arbete som inte liknar en översättning alls. Med andra ord, översättaren bör vara osynlig och hans eller hennes arbete är begränsat till att överföra originalets innebörd på ett flytande och naturligt sätt.

Dessa idéer har tvingat fram frågorna bakom denna artikel. Är vi alla verkligen lömska förrädare ...

Läs mer →
0

TEVA FOXY KVINNOR TALL BOOT LEATBROR US 7 UK 5 EU 38

Newsweek International har publicerat en artikel som behandlar engelskans uppsving världen över. Undervisning av Gjord I USA DISTRESERAD JUSTIN STYL 3068 BURGGUNDY ROPER WESTERNBOTS storLEK 8.5 är en växande verksamhet som omfattar miljarder dollar. Men det som är mest fascinerande är att de engelsktalande som inte är infödda nu är fler än de som är infödda. Läs nedanstående artikelutdrag:

”Inom ett årtionde kommer 2 miljarder personer att studera engelska och ungefär hälften av världen, ungefär 3 miljarder personer, kommer att tala engelska enligt en färsk rapport från British Council. De engelsktalande ...

Läs mer →
0